Εκθέσεις του καλοκαιριού

Δυο εκθέσεις έκανε ο Σύλλογός μας αυτό το καλοκαίρι. Μια στην Ιεράπετρα και μια στην Άνδρο. Τα έργα που παρουσιάστηκαν και στις δυο εκθέσεις ήταν περίπου τα ίδια, ενώ κάποια από τα έργα είχαν παρουσιαστεί και στην περσινή έκθεση της Χαλκίδας.

Θα ξεκινήσω με χρονολογική σειρά και θα παρουσιάσω πρώτα την έκθεση της Ιεράπετρας. 3-11 Αυγούστου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Κυρβείων, στο όμορφο κτίριο του Πολιτιστικού κέντρου.

Η έκθεση διοργανώθηκε με ελάχιστη βοήθεια από την Αθήνα. Η Δέσποινα Φανουράκη, δούλεψε για όλα. Για το στήσιμο αλλά και την καθημερινή φιλοξενία. Η Αλεξάνδρα Παναγοπούλου τη βοήθησε κάποιες μέρες με την εκεί παρουσία της. Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφία της Αλεξάνδρας, όμως τη Δέσποινα που φρόντισε μέχρι και τα σπιτικά λικέρ για τα κεράσματα μπορείτε να την ακούσετε εδώ σε μια συνέντευξη που έδωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και να τη δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Κάποιες φωτογραφίες από την έκθεση αυτή βλέπετε παρακάτω. Σε μια φωτογραφία θα δείτε και την Αντιγόνη μας που βρέθηκε εκεί και δεν έχασε την ευκαιρία:

Και αναφέρω τα λόγια της Δέσποινας μετά το τέλος της έκθεσης: «Η έκθεση του Ελληνικού Συλλόγου Πάτσγουορκ έληξε.  Οι Ιεραπετρίτες/τισσες αγκάλιασαν με ενθουσιασμό ένα είδος λίγο άγνωστο στους περισσότερους. Πήραν πληροφορίες, ενδιαφέρθηκαν για τη δράση μας και πολλοί εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν σε επαφή με το Σύλλογό μας και να ξαναδούν στο μέλλον τέτοιες εκθέσεις.
Οι δημιουργίες μας βρήκαν τον ιδανικό χώρο να εκτεθούν, σε ένα κτίριο ιδιαίτερα προσεγμένο και ατμοσφαιρικό. 
Ευχαριστούμε το Δήμο Ιεράπετρας για την ένταξη της έκθεσης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις » ΚΎΡΒΕΙΑ 2019″ και μαζί το Νέο Πολιτιστικό Σύλλογο για την παραχώρηση του κτιρίου και τη στήριξη! Ευχόμαστε η συνεργασία μας να έχει μέλλον.
Ευχαριστούμε τα ντόπια δημοσιογραφικά μέσα για τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης, τους επισκέπτες και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγμάτωσή της με κάθε τρόπο, ξέρουν αυτοί! «

Πάμε τώρα στη δεύτερη χρονολογικά και μόνο έκθεση που έγινε στην Άνδρο. Αυτή τη φορά την έκθεση τη χρωστάμε στην Αθηνά Κυρτάτα, η οποία βρήκε τον όμορφο χώρο της Αίθουσας Τέχνης και Μάθησης «Αδαμαντία».

Η Αττική Πιάγκου μας παραχώρησε την αίθουσα και η έκθεση στήθηκε με βοήθεια αυτή τη φορά και από την Αθήνα, μια και ήμασταν τόσο κοντά. Φυσικά πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της Έφης Ραπτάκη. Βλέπετε παρακάτω την Αττική, την Έφη και την Αθηνά.

Η Εύα, η Βερονίκ και η Λένα μας βοήθησαν στο στήσιμο.

Σπιτικά κεράσματα από την Αθηνά και την Έφη αλλά και άλλους φίλους περίμεναν και σε αυτή την έκθεση τον κόσμο. Η επιτυχία και εδώ μεγάλη. Κόσμος πολύς, άντρες και γυναίκες, που όπως και στην περίπτωση της Ιεράπετρας, αγνοούσαν την τέχνη μας, ήρθαν, ρώτησαν, έμαθαν και θαύμασαν τα έργα.

Το κάτι παραπάνω στην έκθεση της Άνδρου ήταν τα μαθήματα. Μια και υπήρχε περισσότερος κόσμος εδώ για να βοηθήσει, κάναμε κάποια μαθήματα. Κυρίως οι δυο Ανδρειώτισσες φίλες μας η Αθηνά και η Έφη

αλλά και εγώ σε κάτι παιδάκια που βρέθηκαν εκεί τη μια μέρα.

Τα μαθήματα των μεγάλων έγιναν κάθε μέρα που η έκθεση ήταν ανοιχτή.

Το δεύτερο ιδιαίτερο που είχε η έκθεση της Άνδρου ήταν το ότι φιλοξενήσαμε ανάμεσα στα δικά μας έργα και ένα πάπλωμα φτιαγμένο από προσφυγόπουλα και την εκπρόσωπό τους κα Αθανασιάδη.

Η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας της Άνδρου έκανε μια ανάρτηση που μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ στην έκθεση αναφέρθηκε και ο γνωστός σε όλους τους Ανδρειώτες Vanglouk εδώ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Σύλλογο για όλους αυτούς που ασχολήθηκαν, βοήθησαν, πρόβαλαν και επισκέφτηκαν και τις δυο εκθέσεις.

Εμείς ως Σύλλογος, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε όπου βρίσκουμε πρόσφορο έδαφος.

Μάνια Χατζηιωαννίδη

για τον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουορκ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εκθέσεις του καλοκαιριού

 1. Ο/Η Ρένα Χριστοδούλου λέει:

  Μπράβο σας.
  Τέλειες εκθέσεις, απίθανα έργα.
  Νομίζω πρέπει να έρθετε στη Θεσσαλονίκη τώρα.
  Θα πάω να ρωτήσω σε λιγες μέρες στο Δ Δημοτικό διαμέρισμα.
  Η αίθουσα του είναι Πολύ μεγάλη και πολύ ωραία.
  Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s