Παιδικό εργαστήρι, πίτα, ευχές και εκπλήξεις

Το Σάββατο 21.12 κάναμε στο Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη το Χριστουγεννιάτικο παιδικό μας εργαστήρι που ήταν ενταγμένο και στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Τα παιδάκια ήρθαν κι έφτιαξαν δεντράκια με κουρελάκια κι έφυγαν χαρούμενα, όπως και πέρσι. Βλέπετε μερικά από τα έργα παρακάτω

Και κλείνοντας τις εκδηλώσεις αυτής της χρονιάς, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε και ένα ευχάριστο γεγονός που θα υλοποιηθεί με την καινούργια χρονιά.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης μας βρήκε στην έκθεση της Ιεράπετρας και μας επέλεξε για να ενταχθούμε σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Δέσποινα Φανουράκη σε ευχαριστούμε άλλη μια φορά. Σε σένα το χρωστάμε!

Το πρόγραμμα αυτό λέγεται Mingei και έχει σχέση με τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη. Εδώ είναι και η σελίδα του στο Facebook, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε και την επίσημη αναγγελία της ένταξής μας στο πρόγραμμα.

Τι σημαίνει όμως η ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό; Αποκλειστικά και μόνο μεγαλύτερη εξάπλωση της γνώσης. Το πρόγραμμα θα μας εφοδιάσει με εργαλεία ώστε να μπορέσει να φτάσει το πάτσγουορκ και στην πιο μακρινή γωνιά της χώρας μας. Θα φτιαχτούν βίντεο με τις τεχνικές που θα είναι διαθέσιμα on line έναντι μικρού αντιτίμου στα μέλη του Συλλόγου.

Επίσης, θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε καλύτερα τις εκθέσεις μας με οπτικοακουστικό υλικό.

Το επικοινωνιακό κομμάτι του προγράμματος έχει αναλάβει το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς – ΠΙΟΠ και είμαστε και σε συζητήσεις μαζί τους για διοργάνωση εκθέσεων την επόμενη χρονιά στις πόλεις που υπάρχουν τα Μουσεία του Ιδρύματος. Τις πόλεις τις βλέπετε παρακάτω:

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν και κλείνοντας θα θέλαμε και πάλι να ζητήσουμε χείρες βοηθείας. Μεγαλώνουμε και θέλουμε κι άλλα χέρια. Ο,τιδήποτε μπορεί να προσφέρει κάποιος (από στήριξη στις εκθέσεις, σε μεταφράσεις, σε βιντεοσκοπήσεις, σε ηλεκτρονικά θέματα κτλ) είναι ευπρόσδεκτο. Και σίγουρα θα χρειαστούμε αφενός μεν τις καλύτερες να διδάξουν στα βιντεάκια, αλλά και ανθρώπους από τις πόλεις που το ΠΙΟΠ έχει Μουσεία για να βοηθήσουν με τις εκθέσεις. Γι αυτό λοιπόν σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε και στείλτε μας τη διαθεσιμότητά σας με ένα μήνυμα στο paplomatoudes@gmail.com.

Αμέσως μετά τις γιορτές θα γυρίσουμε ένα δοκιμαστικό βιντεάκι κι έτσι θα έχετε και την πλήρη εικόνα όσοι θέλετε να βοηθήσετε ή όσοι ανυπομονείτε να μάθετε.

Βαδίζοντας προς το 2020 έχετε τις πιο θερμές ευχές όλων των μελών του ΔΣ για υγεία και τύχη.

Θα τα ξαναπούμε στις 11 Ιανουαρίου με τα μαθήματά μας, για τα οποία θα ακολουθήσει ιδιαίτερη ανακοίνωση και σίγουρα στις 8 Φεβρουαρίου με την κοπή της πίτας μαςκαι τη λαχειοφόρο μας στα γραφεία του Συλλόγου. Σημειώστε την ημερομηνία από τώρα γιατί θέλουμε να σας έχουμε όλους κοντά μας.

Μάνια Χατζηιωαννίδη για το Δ.Σ.

Αναρτήθηκε: events

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Παιδικό εργαστήρι, πίτα, ευχές και εκπλήξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s