Τα νέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και η καινούργια διευρωπαϊκή πρόκληση

Το ξέρω ότι εν μέσω κορωνοϊού ίσως και να μην έχετε όρεξη για τέτοια. Όμως ίσα ίσα, με τέτοια πρέπει να ασχολούμαστε για να φτιάχνουμε τη διάθεσή μας. Τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, δεν έγινε καμια από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές εκθέσεις: Η έκθεση στην Ισπανία που γινόταν πάντα τον Μάρτιο, η έκθεση του Αυγούστου στο Μπέριμινγχαμ, η έκθεση του Σεπτεμβρίου στην Αλσατία. Η Ομοσπονδία έκανε τη Γενική της Συνέλευση με ΖΟΟΜ, με το οποίο λίγο πολύ έχουμε εξοικειωθεί όλοι. Μέσα σ’ αυτά που συζητήθηκαν και μια και κανένας δεν μπορεί να πει τι θα γίνει το 2021, αφού το αύριο είναι απρόβλεπτο για όλους μας, πήραμε την απόφαση να κάνουμε μια διαδικτυακή έκθεση, που θα γίνει ακόμα και στην περίπτωση που θα προχωρήσουν οι φυσικές εκθέσεις.

Δεν υπάρχει για την έκθεση αυτή συγκεκριμένο θέμα. Στηρίζεται στην εξής απλή ιδέα. Διαλέγει κάποιος/α μια φωτογραφία και την κόβει στη μέση. Το αριστερό μέρος το παίρνει το ταίρι του και το δεξί το κρατάει ο ίδιος/η ίδια. Και οι δύο κάνουν από ένα κουίλτ μεγέθους 20 επί 40 εκ. (πορτραίτο) με το θέμα που έχει επάνω το κομμάτι τους. Όπως το θέλουν, με όποια τεχνική, και όπως το φαντάζονται: συγκεκριμένο, αφηρημένο, όπως θέλετε.

Στις φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης, που έχουν τραβηχτεί από Lippetal-Quilter στη Γερμανία και Gone to Pieces στην Αγγλία, βλέπετε την αρχική φωτογραφία και τις δυο διαφορετικές εκδοχές.

Τα ζευγάρια θα επιλεγούν τυχαία από την Ελβετίδα εκπρόσωπο που έχει αναλάβει τον συντονισμό και θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τις 31.1.2021. Το κάθε ζευγάρι θα έχει άτομα από διαφορετικές χώρες. Το κάθε άτομο θα φτιάξει 2 κουίλτς. Ενα με βάση τη φωτογραφία που έχει επιλέξει και ένα με τη φωτογραφία που θα επιλέξει το ζευγάρι του.

Εμένα η πρόκληση αυτή μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες και ανυπομονώ να δω τι ομορφιές θα γίνουν. Και φυσικά μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι.

Τα έργα θα μείνουν σε αυτούς που θα τα κάνουν, οι οποίοι θα πρέπει να στείλουν μια καλή φωτογραφία του έργου τους μέχρι τις 30.6.2021. Οι φωτογραφίες θα συγκεντρωθούν και θα ανεβαίνουν ανα ζεύγη μαζί με τη φωτογραφία που τις ενέπνευσε στη σελίδα Facebook της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Για διευκρινίσεις και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την πρόκληση αυτή, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπογράφουσα.

Εδώ θα βρείτε τις λεπτομέρειες, καθώς και την αίτηση συμμετοχής. Στείλτε την μέχρι τις 31.12.2020 στο paplomatoudes@gmail.com με θέμα ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Για τον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουορκ

Μάνια Χατζηιωαννίδη – Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος για τα Διεθνή.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα νέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και η καινούργια διευρωπαϊκή πρόκληση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s