Έκθεση «Ανταλλαγή Φωτογραφιών» στο Festival of Quilts 2021

Αγαπητά μας μέλη καλησπέρα,

Ευχόμαστε όλες και όλοι να είστε καλά. Μπήκε ήδη ο Οκτώβριος και είμαστε έτοιμες και έτοιμοι να υποδεχτούμε τον χειμώνα με όμορφες δημιουργίες. Δημιουργίες που έγιναν με αφορμή το θέμα της διαδικτυακής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του Πατσγουορκ για το 2021 «Ανταλλαγή φωτογραφιών».

Σε αυτήν την έκθεση οι οδηγίες είναι οι εξής: οι συμμετέχοντες διαλέγουν μια φωτογραφία βάσει της οποίας θα ήθελαν να φτιάξουν ένα κουϊλτ. Στην συνέχεια, γίνονται ζευγάρι με άλλον συμμετέχοντα από χώρα-μέλος της Ομοσπονδίας. Έπειτα η φωτογραφία κόβεται στην μέση και το αριστερό μισό στέλνεται στον παρτενέρ ενώ το δεξί τμήμα μένει σε αυτόν που διάλεξε την φωτογραφία. Επιπλέον οι συμμετέχοντες δέχονται το αριστερό τμήμα μιας φωτογραφίας που διάλεξε κάποιο άλλο μέλος της Ομοσπονδίας. Τουτέστιν, ο κάθε συμμετέχων είχε να φτιάξει 2 κουϊλτ διαστάσεων 20 επί 40 εκ, το ένα εμπνευσμένο από την φωτογραφία τους και το άλλο εμπνευσμένο από την φωτογραφία που διάλεξε ο δεύτερος παρτενέρ τους.

Σε αυτήν την έκθεση είχαμε την τιμή να δούμε 7 ελληνικές συμμετοχές, τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε στην συνέχεια. Στην σημερινή παρουσίαση θα δούμε τα ζευγάρια έργων από τις φωτογραφίες που διάλεξαν οι συμμετέχοντες από την χώρα μας. Σε άλλη ανάρτηση θα δούμε τα ζευγάρια έργων από φωτογραφίες που διάλεξαν ξένοι συμμετέχοντες. Πάμε να τα δούμε με αλφαβητική σειρά.

Τζαμί Εμιρ Τζαδε
Lieve Arnauts-BE-Αριστερά – Ανάργυρος Βλαχάκης-GR-Δεξιά

Παπαγάλοι
Judit Kohler-HU-Αριστερά- Αλεξάνδρα Κορωνάκη-GR-Δεξιά
Καστελόριζο: Το νησί της ελπίδας. Ένας βράχος στην άκρη της Ελλάδας.
Daphne Duncan-IR-Αριστερά – Πόπη Παπανικολάου-GR-Δεξιά
Σαντορίνη
Anna-Maija Backmann-FI-Αριστερά – Ιωάννα Τσιντριδη-GR-Δεξιά
Παράθυρο σε ελληνικό νησί
Alicja Suchorska-PO-Αριστερα – Αθηνά Χαρτοφύλακα-GR-Δεξιά
Yesterday – Είσοδος σπιτιού στην Μεσόγειο
Marjo Stoeckart-NE-Αριστερά – Ροσσάνα Χριστίδου-GR-Δεξιά
Το γεφύρι
Colette Soulestin-FR-Αριστερά – Ρένα Χριστοδούλου-GR-Δεξιά

Προσωπικά θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους και να είστε πάντα τόσο δημιουργικοί. Έχω εντυπωσιαστεί από την ποικιλία χρωμάτων και τεχνικών, ό,τι και να πω είναι λίγο.

Θέλετε να δούμε και τις συμμετοχές από την υπόλοιπη Ευρώπη? Μερικά από τα μέλη της Ομοσπονδίας συνέλλεξαν τις φωτογραφίες από όλες τις συμμετοχές (360 αν δεν κάνω λάθος) τις ταίριαξαν στα ζευγάρια τους και μας τις παρουσιάζουν σε εννέα (9) τεύχη. Πάμε να τα θαυμάσουμε ένα ένα?

Τεύχος 1Τεύχος 2Τεύχος 3Τεύχος 4Τεύχος 5Τεύχος 6 Τεύχος 7Τεύχος 8Τεύχος 9

Αν θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς στην επόμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του Πατσγουορκ, έχουμε ανακοινώσει το νέο θέμα και τους κανόνες συμμετοχής στην προηγούμενη ανάρτηση. Θα χαρούμε πολύ να δούμε και νέες Ελληνικές συμμετοχές στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Για οποιαδήποτε απορία έχετε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Περιττό να πω ότι έχω ήδη δει από δυο φορές το κάθε τεύχος και κάθε φορά ανακαλύπτω και νέα έργα – διαμάντια! Μπράβο σε όλες και όλους και του χρόνου με το καλό!!

Να περνάτε όμορφα και να δημιουργείτε!

Ελένη Σαραντόγλου 

Μέλος ΔΣ- Εκπρόσωπος για τα Διεθνή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s