Πρόσκληση για την πρόκληση «Round Bobbin» από τον Ελβετικό Σύλλογο Πατσγουορκ

Καλησπέρα φίλες και φίλοι,

Εύχομαι να είστε καλά!

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, αγάπη, χαρές και όμορφες στιγμές με εκείνους που αγαπάτε. Και φυσικά μπόλικη δόση δημιουργικότητας, έμπνευσης και φαντασίας. Έχουμε μπει ήδη στον Φεβρουάριο, και μιας και έληξε η προθεσμία για την συμμετοχή στην πρόκληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όπως σας έχουμε αναφέρει και στα μαθήματα, αυτές τις μέρες τρέχει και μια νέα πρόκληση από τον Ελβετικό Σύλλογο Πατσγουορκ.

Για όσες και όσους δεν το έχουν ακούσει, ο αντίστοιχος σύλλογος της Ελβετίας προσκαλεί όλα τα μέλη από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να πάρουν μέρος σε μια πρόκληση που είχαν βάλει -αρχικά- για τα μέλη του δικού τους συλλόγου. Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Το 2024 σηματοδοτεί την χρονιά που ο Ελβετικός Σύλλογος Swiss patCHquilt θα γιορτάσει τα 35 χρόνια παρουσίας του, και θα ήθελαν να εγκαινιάσουν μια πολύ ξεχωριστή πρόκληση για το 2023. Οπότε μας προσκαλούν όλους να συμμετέχουμε και να γιορτάσουμε μαζί την επέτειό τους. Έχοντας λάβει υπόψιν τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην Ευρώπη στην σύγχρονη ιστορία, πιστεύουν ότι θα ήταν μια καλή στιγμή να ξεκινήσουμε ένα έργο όλοι μαζί. Σκοπεύουν να παρουσιάσουν ολόκληρη την συλλογή από τα έργα με τα μασούρια σε αρκετές εκθέσεις κουίλτ στην Ευρώπη, και στην συνέχεια να γίνει μια περιοδεία της έκθεσης στην Ευρώπη και σε υπόλοιπες χώρες.

Στα πρακτικά θέματα τώρα, κάθε συμμετέχων/ουσα θα παραλάβει ένα πανομοιότυπο ξύλινο μασούρι 12 εκατοστών και μια λίστα με 35 θέματα για να δημιουργήσει μικρά έργα, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε και κάθε είδους τεχνική με νήμα, κέντημα, μεικτά μέσα και ύφασμα. Μπορείτε να δείτε και την αίτηση με τους κανόνες συμμετοχής εδώ και και τα 35 θέματα εδώ. Φυσικά, θα υπάρχουν αναρτήσεις στην σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Facebook καθώς και μια κλειστή ομάδα στο Facebook με την ονομασία «Round Bobbin Invitational Challenge» για να μπορέσετε να μοιραστείτε μεταξύ σας ιδέες και λύσεις για κάθε ερώτημα. Την σελίδα της Ομοσπονδίας μπορείτε να την δείτε όλοι, απλά όσοι συμμετέχουν στην πρόκληση θα μπορούν να μπουν και στην κλειστή ομάδα.

Μια πρώτη ιδέα μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και φυσικά για οποιαδήποτε απορία είμαστε πάντα στην διάθεσή σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο μασούρι που είναι 12 εκατοστά, θα περαστούν όλα τα έργα σας, με την σειρά που είναι στην λίστα (από τα πιο σημαντικά που πρέπει να προσέξετε) και το κάθε επιμέρους έργο θα είναι τετράγωνο με διάσταση 10εκ*10εκ. Θα δημιουργήσετε δηλαδή μια λωρίδα 3.5μ συνεχόμενου έργου που θα τυλιχτεί γύρω από το μασούρι. Να επισημάνουμε ότι μπορεί να λάβει μέρος όποιο μέλος του συλλόγου μας το επιθυμεί, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων ή τεχνικής, αρκεί να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες και τους κανόνες συμμετοχής.

Στην Ευρωπαϊκή σελίδα αλλά και στην κλειστή ομάδα θα υπάρχουμε και οι εκπρόσωποι όλων των χωρών που θα βοηθάμε σε απορίες ή μεταφράσεις μέσα στην ομάδα ή σε προσωπικά μηνύματα. Εκεί θα αναρτώνται επιπλέον νέα, ημερομηνίες παράδοσης, βοηθητικές οδηγίες και ό,τι άλλο φανεί χρήσιμο.

Δώστε σας παρακαλώ λίγο προσοχή στα επόμενα σημεία. Αρχικά, όπως θα δείτε και στην αίτηση, έχει κόστος συμμετοχής 15 ευρώ, το οποίο καλύπτει την μπομπίνα και τα μεταφορικά από και προς την Ελβετία. Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής και να την στείλετε στο paplomatoudes@gmail.com μέχρι την Δευτέρα 15 Μαϊου 2023. Επίσης το κόστος συμμετοχής μπορείτε να το στείλετε στον ταμία του συλλόγου μας τον Αργύρη Βλαχάκη, και θα φροντίσουμε εμείς σαν Ελληνικός Σύλλογος Πατσγουορκ να φτάσει η αίτηση και το ποσό συμμετοχής σας στον αντίστοιχο σύλλογο της Ελβετίας. Ένας άλλος τρόπος για να συμμετέχετε είναι να στείλετε εσείς απευθείας την αίτηση και το ποσό συμμετοχής στα στοιχεία που δίνονται στην αίτηση. Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να γνωρίζουμε για την συμμετοχή σας, για να μπορέσουμε να σας προσθέσουμε και στην κλειστή ομάδα. Στην έκθεση μπορείτε να συμμετέχετε όλοι, αρκεί να είστε μέλη του Συλλόγου μας. Ιανουαρίου 2023.

Σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε τα έργα σας μέσω του συλλόγου μας, θα πρέπει να τα έχουμε παραλάβει από εσάς μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2024, για να στείλουμε μια συνολική αποστολή με όλα τα ελληνικά έργα. Σε περίπτωση που θέλετε να τα στείλετε προσωπικά, θα πρέπει να φροντίσετε να φτάσουν στον Ελβετικό Σύλλογο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2024.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο paplomatoudes@gmail.com.

Θα χαρούμε πάρα πολύ να δούμε ελληνικές συμμετοχές και σε αυτήν την πρόκληση, γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φέρουμε αυτήν την έκθεση και στην Ελλάδα.

Για τον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουορκ,

Ελένη Σαραντόγλου,

Μέλος ΔΣ- Εκπρόσωπος για τα Διεθνή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s