Christmas gathering – Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016

Our Christmas gathering was scheduled for last Saturday. Instructions were simple: a treat, a small gift to exchange and a handmade ornament for our Guild’s Tree.

Το ραντεβού είχε δοθεί για το Σάββατο 10.12 στις 17:00 στα γραφεία του Συλλόγου. Οι οδηγίες απλές: ένα κέρασμα, ένα δωράκι για την ανταλλαγή και… ένα χειροποίητο στολιδάκι για το δέντρο μας! 

invitation-xmas-2016

Board members came in earlier, prepared the office and the tree and then Katerina hung the first ones and then started playing with the tree skirt.

Το ΔΣ στις επάλξεις από νωρίς, ετοίμασε το χώρο, έστησε και φώτισε το δέντρο και τα στολιδάκια άρχισαν να κρεμιούνται. Η Κατερίνα Ιωάννου κρέμασε τα πρώτα και μετά άρχισε να παίζει με την ποδιά του δέντρου.

img_0658

img_0665

Members outside Athens sent also something, like this wreath that was sent by Alexandra from Pyrgos.

Στολιδάκια μας ήρθαν και από τα μέλη μας εκτός Αθηνών, όπως το στεφάνι που κρεμάσαμε στην πόρτα που το έστειλε η Αλεξάνδρα από τον Πύργο.

img_0661

Τhe members started coming in soon! We even had a quilting bee. A few worked on Titika’s quil!

Από τις πέντε παρά τα μέλη ξεκίνησαν να φτάνουν! Κέφι πολύ, πηγαδάκια για κους κους αλλά και μια πρόχειρη μελισσοπαρέα που δούλεψε το πάπλωμα της Τιτίκας (δεν φαίνονται όλες όσες συνέβαλαν), γέμισαν και ζέσταναν τον χώρο πολύ σύντομα!

15451151_10154167478872666_1311799636_n

Everyone ( we also have had the first male member) hung their ornament on the tree, that very soon was filled with ornaments of such different and beautiful techniques, that was very impressive. Eva made also a star tree topper from fabric!

Μπαίνοντας η κάθε μια, αλλά και ο κάθε ένας,  μιας και πλέον έχουμε και άντρες στην παρέα μας, περνούσαν από το δέντρο κι έβαζαν το στολιδάκι τους. Αν και με ενιαίο σκεπτικό (να είναι υφασμάτινα και χειροποίητα), το δέντρο γέμισε με στολιδάκια μοναδικά όπως και τα μέλη μας! Οι τεχνικές που χρησιμοποίησε η καθεμιά ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και τόσο διαφορετικές! Η Εύα έφτιαξε μέχρι και την κορυφή του!

img_0676

img_0680
img_0677

Almost forty people were gathered eat and drink and had fun. We also had handmade liquor by Chrysanthi. 

Σχεδόν σαράντα από μας, μαζευτήκαμε συνολικά κι αφού τσιμπήσαμε γλυκές και αλμυρές γεύσεις από τα χεράκια όλων αλλά και λικεράκι από τα χέρια της χρυσοχέρας Χρυσάνθης.

111

And then came the time for our gift exchange! Most of the gifts were hand made or quilting related notions etc.

Είχε πια φτάσει η ώρα της ανταλλαγής των δώρων! Φέτος, έχοντας πλέον και την περσινή εμπειρία, τα δώρα ήταν εξαιρετικά στο σύνολό τους, όλα χειροποίητα και, αν και το κοινό τους στοιχείο ήταν το πάτσγουορκ, η ποικιλία και η διαφορά στις τεχνικές ήταν και εδώ εντυπωσιακή!

img_0673

In some cases we were also surprised by the wrapping. As Chrysanthi was and asked for a special photo. She took Sandra’s gift and you understand her enthusiasm!

Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χαζέψαμε και με η συσκευασία. Η Χρυσάνθη που πήρε το δωράκι της Σάντρας ζήτησε ιδιαίτερη φωτογραφία. Τόσο πολύ ενθουσιάστηκε και μεταξύ μας δεν είχε και άδικο!!

img_0674

Other part of the gathering that filled us with joy was the wall of the redwork squares. We did not have the time to join them. We simply fixed them temporarily. Maria, our tall girl, helped us.

Ένα άλλο κομμάτι της γιορτής μας που μας γέμισε χαρά ήταν ο τοίχος του απροκόκκινου παπλώματος. Δεν έχουμε ενώσει ακόμα τα κομμάτια κι έτσι τα στερεώσαμε προσωρινά στον τοίχο για να τα καμαρώσουμε. Και φυσικά επιστρατεύσαμε τη Μαρία, την ψηλή της παρέας για να μας βοηθήσει. Όπως βλέπετε έχουμε ακόμα χώρο για καινούργια τετράγωνα.

img_0668

img_0670

We did not have special announcements. We simply had fun!

Επίσημες ανακοινώσεις στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν έγιναν, μιας και ήταν μια βραδιά για να περάσουμε όμορφα, να τα πούμε και να χαλαρώσουμε. Άλλωστε έχουμε και την πίτα μας τον Γενάρη κι εκεί θα έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά!!!! Σε άλλο χώρο όμως πιο μεγάλο, γιατί ένα άλλο πράγμα που διαπιστώσαμε είναι ότι είμαστε πολλές!

Merry Christmas Paplomatoudes!!!

Χαρούμενα Χριστούγεννα Παπλωματούδες!!!! 

4 σκέψεις σχετικά με το “Christmas gathering – Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016

Σχολιάστε