Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2017 στο Μύρτιλο

There is a custom in Greece: at the first day of the year we use to bake a cake or brioche (depend on the part of Greece) and put inside a coin. Then we cut the cake and share it among all family members and friends. The person who gets the coin is to be the lucky person the year ahead.
It is also a custom that many clubs, guilds etc use to take on even until the end of the first month of the year. Therefore, our Guild also gathered on 28th of January and cut our cake. Many sponsor gave us presents and we made a lottery.

Πάνε κιόλας 3 εβδομάδες από τότε που κόψαμε την πίτα και όλο μπαίνουν άλλα θέματα πιο επείγοντα μπροστά και αυτή η ανάρτηση άργησε. Δεν πειράζει, όμως. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Μαζευτήκαμε λοιπόν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και κόψαμε την πίτα μας. Θα σας μιλήσω πρώτα απόλα για τον χώρο.
Ο χώρος που διαλέξαμε, μπορεί να ήταν λίγο εκτός ιστορικού κέντρου, αλλά ήταν εύκολα προσβάσιμος με μετρό, εύρισκε κανείς να παρκάρει εύκολα, αλλά το κυριότερο ήταν ένας χώρος που θέλαμε να στηρίξουμε. Ήταν το Μύρτιλο.
Για όσους δεν το ξέρετε, το Μύρτιλο είναι μια καφετέρια αλλά και πολύ-χώρος θα έλεγα εγώ, μια και στεγάζει κατά καιρούς εκθέσεις και άλλα δρώμενα. Μια καφετέρια όχι πολύ συνηθισμένη, μια και τη λειτουργούν μη προνομιούχοι συνάνθρωποί μας, όπως αναγράφεται στο οικείο site.

Λειτουργεί σε έναν χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων και είναι μέσα στο πάρκο ΚΑΠΑΨ των Αμπελοκήπων, πίσω από το Γηροκομείο. Το ΚΑΠΑΨ (πρώην κέντρο αποκατάστασης αναπήρων), μέσα σε δυο μεγάλες αίθουσες, η μια σε υψηλότερο επίπεδο από την άλλη και έναν πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο στεγάζει τα όνειρα των παιδιών που δουλεύουν εκεί, των εθελοντών που μαθαίνουν κοντά τους αλλά και των ανθρώπων που τους πλαισιώνουν.

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με μεγάλα έργα τέχνης ενώ δεν λείπουν και τα διάφορα μηχανήματα (τόρνοι κτλ), στα οποία οι ανάπηροι που έχουν φιλοξενηθεί εδώ παλιότερα, εκπαιδεύονταν. Άνετοι σπιτικοί καναπέδες, καρέκλες κάθε τύπου προσφέρουν απλόχερη φιλοξενία. Αυτός ήταν λοιπόν ο χώρος που διαλέξαμε για την πίτα μας και πόσο καλά κάναμε μια και αισθανθήκαμε τη ζεστασιά του αλλά και είχαμε και μεγάλη άνεση.
Μαζευτήκαμε πάνω από 50 άτομα και περάσαμε τόσο όμορφα! Σχεδόν 40 δώρα κληρώθηκαν σε όσους παρευρέθηκαν. Οι δωροθέτες μας πολλοί: Ελληνο-Αμερικανικό Κολέγιο, PRYM-Αρμενάκης, Αντ.Καραμήτσιος, Tops, Αφοί Αργυρόπουλοι, ΠΩΛΑ, Charm Pack, Κλωθώ, Marmalena, Yfasmatakia, RaftadikoΜάνια Χατζηιωαννίδη, Μαίρη Καλεμκερή, Σοφία Πρασίνου, Ξηροί καρποί Αγγελόπουλου και νομίζω ότι και κάποιους ξεχνάω που μας έφεραν εκείνη την ώρα τα δώρα τους. Ας με συγχωρήσουν. Τους ευχαριστούμε όλους τόσο πολύ!

Το φλουρί της πίτας μας το έφτιαξε η Κατερίνα Μανάρα και η τυχερή ήταν η Μαρίνα Οικονομοπούλου.

Κάναμε τον ετήσιο απολογισμό μας, ακούσαμε απόψεις, θετικά σχόλια αλλά και παράπονα και προχωράμε.
Κοντά μας είχαμε φίλες και φίλους από τη Σπάρτη, τη Σύρο, τη Θεσσαλονίκη, τη Ραφήνα, τη Χαλκίδα, το Καπανδρίτι και ελπίζω να μην ξεχνάω κάποιους.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας τονίσουμε και πάλι πόσο σημαντική είναι η συνδρομή που καταβάλετε για την ύπαρξη αυτού του Συλλόγου. Γι’ αυτό αν δεν ήρθατε στην πίτα μας ή ξεχάσατε να δώσετε τη συνδρομή σας του 2017, σας παρακαλούμε να το κάνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τον χώρο μας, να εδραιώσουμε τα δωρεάν μαθήματα και να προχωρήσουμε παραπέρα.
Με το καλό και στα επόμενα τώρα!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2017 στο Μύρτιλο

Σχολιάστε