Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή

«Μπορείς να πιάσεις ένα αστέρι?»

«-Μπορείς να πιάσεις ένα αστέρι;

-Είναι λίγο ψηλά!

-Μπορείς όμως  να το φτιάξεις με υφάσματα, χρώματα και κλωστές! 

-Τι μορφή θα έχει;

-Οποιαδήποτε θελήσεις! 

-Μπορώ να το μοιραστώ με κάποιον;

-Φυσικά! Θα το στείλεις στο ταίρι σου και το ταίρι σου θα στείλει σε εσένα!

-Τέλεια! Μέχρι πότε να το έχω φτιάξει;

-Προλαβαίνεις μέχρι αρχές Δεκεμβρίου για να στολίσουμε για τα Χριστούγεννα!»

Καλώς ήρθες στην Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή του Συλλόγου μας.

Αυτός ο φανταστικός διάλογος δεν απέχει από την πραγματικότητα αν το καλοσκεφτείς! Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα μας κάνεις και μερικές από τις απαντήσεις που θα σου δώσουμε όταν θα δηλώσεις συμμετοχή στην φετινή Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή.

Όπως έχουμε ξαναπεί, όλες οι δράσεις του Ελληνικού Συλλόγου Πατσγουορκ είναι ανοιχτές για όλα τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Και να σας υπενθυμίσω πως οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν και η διάρκειά της είναι από 1η Οκτωβρίου 2023 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Οπότε, αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να πληρώσουμε την ετήσια συνδρομή μας για το 2024 και να δηλώσουμε συμμετοχή στην ανταλλαγή στέλνοντας ένα email στο paplomatoudes@gmail.com με θέμα «Συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή». Θα μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2023. Θα ενημερωθείτε για το ζευγάρι σας την 1η Νοεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες θα κληρωθούμε σε ζευγάρια και ο καθένας θα στείλει το δωράκι του πριν τα Χριστούγεννα, ιδανικά μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να προλάβουμε να στολίσουμε!

ΤΟ ΘΕΜΑ? Το καλύτερο δεν σας είπα? Το θέμα είναι ελεύθερο! Μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι θέλουμε! Για παράδειγμα πιάστρα, ποδιά, στολίδι, σουπλά, τραβέρσα, κάλτσα, πουγκί, αρκεί να έχει αστέρι/α  πάνω, με οποιαδήποτε τεχνική (με ύφασμα ή νήμα ή στο εμπριμέ) . Ρίξτε μια ματιά παρακάτω στις φωτογραφίες από το πιντεροσπιτο (παρακαλείσθε να κάνετε χρήση του πιντερεστ με σύνεση, μη σας βρουν τα Χριστούγεννα ακόμα εκεί!)

Αυτά είναι μερικά διακοσμητικά αστέρια…

Και μερικές πιάστρες….

Μερικές τραβέρσες, που εάν θέλετε μπορείτε να τις κάνετε μικρότερες σε μέγεθος σουπλά…λέω και εγώ τώρα…

και χριστουγεννιάτικες κάλτσες…

καθώς και άλλα αντικείμενα όπως πουγκί ή ποδιά, τι λέτε?

Κι άλλα? Δεν φτάνουν? Πόσες ιδέες πια! Είπαμε, να δούμε, να πάρουμε μερικές ιδέες, αλλά με σύνεση! Να προλάβουμε να φτιάξουμε και το δωράκι μας, να το στείλουμε (για να λάβουμε), να κάνουμε και τα γλυκά μας, να πάμε και τις επισκέψεις μας (ή να μας έρθουν!). Όλα θα τα προλάβουμε!

Ο μοναδικός κανόνας (εκτός από το να έχει επάνω ένα αστέρι!) είναι εάν λάβετε συμμετοχή, να στείλετε εγκαίρως το δωράκι σας. Βασικά να το φτιάξετε και να το στείλετε. Αρχικά να ξεκολλήσετε από το πιντερεστ. Καταλάβατε τι θέλω να πω. Είναι πολύ βασικό, όταν συμμετέχουμε σε μια ανταλλαγή, να σεβαστούμε τον βασικό κανόνα και να ανταλλάξουμε αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε.

Αυτά τα λίγα από εμάς. Πιστεύω πήρατε μερικές ιδέες, μπορείτε να παίξετε με τα υλικά, τα χρώματα, τα σχέδια κλπ κλπ.

Και όπως είπαμε, όποια/ος θέλει να δηλώσει συμμετοχή, μας στέλνει email στο paplomatoudes@gmail.com με θέμα «Συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή».

Περιμένουμε με χαρά την συμμετοχή σας!

Θα είμαι κι εγώ εκεί! Με τόσες ιδέες, γίνεται να λείπω???

Η ιδέα για αυτή την ανταλλαγή, όπως και το βασικό κείμενο, πάνω στο οποίο στήθηκε όλο το υπόλοιπο, είναι της αγαπημένης Αθηνάς Χαρτοφύλακα, η οποία θα είναι υπεύθυνη να μας οργανώσει σε ζευγάρια και να μας συντονίσει ως προς τις ημερομηνίες. Σε ευχαριστούμε πολύ Αθηνά μας!

Με εκτίμηση,

Ελένη Σαραντόγλου,

Μέλος ΔΣ – Εκπρόσωπος για τα Διεθνή

Σχολιάστε