ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Καλησπέρα φίλες και φίλοι,

Εύχομαι όλοι να είστε καλά!

Τώρα που μπήκε για τα καλά ο Νοέμβριος και πιάνουν σιγά σιγά τα κρύα, ώρα μας να ασχοληθούμε και με λίγο πάτσγουορκ, τι λέτε? Τώρα θα μου πείτε, λες και το αφήσαμε ποτέ? Και δίκιο θα έχετε.

Ας δούμε τι καλό ετοιμάσαμε φέτος με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πατσγουορκ, με το νέο θέμα για την πρόκληση του 2024. Αρχικά να σας πω ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σαν εκπρόσωπος του συλλόγου μας με φυσική παρουσία στην έκθεση στο Μπέρμινχαμ και στην επιλογή του θέματος με τις ευρωπαίες εκπροσώπους. Η έκθεση ήταν 3-6 Αυγούστου, Πέμπτη με Κυριακή. Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στην ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδίας, όλη μέρα. Ένα από τα θέματα που μονοπώλησε την συζήτηση ήταν και αυτό της επιλογής θέματος για την πρόκληση της επόμενης χρονιάς.

Ο τίτλος φέτος είναι «Imagine a bird» δηλαδή «Φαντάσου ένα πτηνό». Όπως αναφέρεται και στην αίτηση, το 2024 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πατσγουορκ θα γιορτάσει τα 35α γενέθλιά της με μια μεγάλη και χαρούμενη έκθεση με κουϊλτ που απεικονίζουν πτηνά. Είτε αυτά είναι πραγματικά πτηνά είτε φανταστικά, η βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει στο έργο ένα τμήμα υφάσματος, τουλάχιστον 2.5 εκ, από σμαραγδί χρώμα, καθώς αυτό είναι το χρώμα του πετραδιού για τον εορτασμό των 35 χρόνων.

Μπορείτε να διαβάσετε τους κανόνες συμμετοχής εδώ και να συμπληρώσετε και την αίτηση συμμετοχής. Ας δούμε όμως μερικούς από αυτούς πιο αναλυτικά. Όπως είπαμε το κουϊλτ θα έχει θέμα είτε πραγματικά είτε φανταστικά πτηνά, είτε ολόκληρα είτε ένα τμήμα τους, είτε μόνα τους ή σε ομάδες. Βασική προϋπόθεση να έχετε προσθέσει ένα ύφασμα τουλάχιστον 2.5 εκ σε απόχρωση σμαραγδί, είτε πάνω στο πτηνό, είτε στο φόντο του έργου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τεχνική όπως πάντα. Θερμή παράκληση, αποφύγετε να φτιάξετε τρισδιάστατα κουϊλτ, καθώς και να χρησιμοποιήσετε βαριά ή πολύ ευαίσθητα υλικά. Μετά το τέλος της έκθεσης, τα έργα σας πακετάρονται προσεκτικά και ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης για να εκτεθούν και εκεί. Φέτος το έργο θα είναι τετράγωνο, με τελική διάσταση του έργου σας στα 35εκ x 35εκ (μαζί με το ρέλι, εάν αποφασίσετε να βάλετε). Αυτή την φορά θα έχει μανίκι στο πίσω μέρος, φάρδους 7εκ, και μια ετικέτα με το όνομά σας, τον τίτλο του έργου σας, το μαιλ σας και την χώρα προέλευσης.

Σας παραθέτω ορισμένες εικόνες από διάφορες ιστοσελίδες, για να πάρετε μια ιδέα.

Της Nari Haig – Broad Billed Hummingbird
Afton Warrick – You Can Toucan
Simple Bird Studio – The Civil War Bride Quilt
Robin Pickens – Bird Talk Quilt Pattern

Ακόμα δεν έχουμε φτιάξει ειδική σελίδα στο facebook για όλους τους συμμετέχοντες, όπως είχαμε για την περσυνή πρόκληση, αλλά είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα. Μόλις το φτιάξουμε, θα ειδοποιήσουμε όσους πάρουν μέρος, για να μοιραστείτε ιδέες και να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον. Φυσικά θα υπάρχουμε και οι εκπρόσωποι όλων των χωρών που θα βοηθάμε σε απορίες ή μεταφράσεις μέσα στην ομάδα ή σε προσωπικά μηνύματα. Εκεί θα αναρτώνται επιπλέον νέα, ημερομηνίες παράδοσης, βοηθητικές οδηγίες και ό,τι άλλο φανεί χρήσιμο.

Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής και να την στείλετε στο paplomatoudes@gmail.com . Στην έκθεση μπορείτε να συμμετέχετε όλοι, αρκεί να είστε μέλη του Συλλόγου μας. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στoν Σύλλογό μας μέχρι ή πριν την 31 Ιανουαρίου 2024.

Μια φωτογραφία από το ολοκληρωμένο έργο σας θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι την 31η Μαϊου 2024 στο paplomatoudes@gmail.com . Τα ολοκληρωμένα έργα θα αποσταλούν από εμένα μέχρι την 15η Ιουνίου 2024 στην έκθεση.

Για οποιαδήποτε απορία σας, επικοινωνήστε στο παραπάνω email.

Για τον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουορκ,

Ελένη Σαραντόγλου,

Μέλος ΔΣ- Εκπρόσωπος για τα Διεθνή

Σχολιάστε