Κοπή πίτας 2024

Καλημέρα φίλες και φίλοι,

Εύχομαι όλοι να είστε καλά! Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, θα κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση, όχι στην χρονιά που έφυγε, αλλά στην γιορτή που διοργανώσαμε για να κόψουμε φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια, την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Μαζευτήκαμε το προηγούμενο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο Sazerac, στου Ψυρρή γύρω στις 12 το μεσημέρι. Ήταν μια πολύ όμορφη χειμωνιάτικη μέρα, λαμπερή και δροσερή, συγκινητική και γλυκιά, σαν την βασιλόπιτα (μπράβο στον ζαχαροπλάστη, αλλά και στην Μοιρούλα που την παράγγειλε!). Και τι όμορφο και το μαγαζί, μαζευτήκαμε στο παταράκι του, μια χαρά μας χώρεσε όλους.

Χαιρετήθήκαμε με νέα μέλη, αλλά και με παλιά, που είχαμε να βρεθούμε τουλάχιστον από την περυσινή ανοιξιάτικη έκθεση της Χειροτέχνικα. Πιάσαμε την κουβέντα, και λες και ο χρόνος πέρασε σαν νεράκι… Στο τέλος που είχαμε μείνει μόνο τρία άτομα, κατάλαβα πόσο θα ήθελα να έχουμε και άλλο χρόνο όλοι μαζί εκεί. Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ το κατα-ευχαριστήθηκα. Και όχι επειδή μου έπεσε το φλουρί, προς Θεού, αλλά χάρηκα τόσο πολύ που βρεθήκαμε όλοι μαζί, μέσα σε κλίμα χαράς.

Η Σάντρα μας έκανε έναν μικρό απολογισμό του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια, είπαμε για τις συμμετοχές μας στις ευρωπαϊκές εκθέσεις, αναφερθήκαμε στην επόμενη γενική συνέλευση και στις εκλογές του Συλλόγου που έρχονται σύντομα, και σε όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή για το ΔΣ, την ελεγκτική και την εφορευτική επιτροπή, και εννοείται για να ψηφίσουν θα πρέπει να είναι ταμειακά τακτοποιημένοι. Επίσης αναφέρθηκε στην έκθεση που θα κάνουμε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη, στο οποίο θα κάνουμε την έκθεση με τα έργα της ευρωπαϊκής πρόκλησης του 2023 «Flower Power». Αυτά ως προς τα διαδικαστικά.

Σας είχαμε ζητήσει να φέρετε μαζί σας και ένα μικρό δωράκι, με μια συμβολική τιμή γύρω στα πέντε ευρώ, και φαντάζομαι, από όσο πρόλαβα να δω, ότι όλοι είχατε βάλει και κάτι παραπάνω. Έτσι είναι το πνεύμα, να δίνεις κάτι και να μην ξέρεις τι θα λάβεις πίσω! Και μόλις ανοίγεις το μαγικό σακουλάκι, λες και δεν έχεις ξαναδεί υφάσματα, κορδέλες, φερμουάρ, καρφίτσες, παραμάνες, κλωστές και κουμπιά, λες και εκείνα, αυτά που σου έκαναν δώρο, είναι τα καλύτερα! Ξέρουμε ότι αρκετοί από όσους δεν κατάφεραν να παρεβρεθούν, θα ήθελαν να είναι μαζί μας, σας υποσχόμαστε την επόμενη φορά να γίνει Κυριακή και να συνδιάσουμε όλοι όσοι ερχόμαστε από πιο μακριά, μια μονοήμερη εκδρομή για την κοπή της πίτας.

Ευχή όλων μας, να έχουμε υγεία, και εμείς που βρεθήκαμε, και οι οικογένειές μας, και του χρόνου με το καλό να ξαναβρεθούμε! Εννοείται να βρεθούμε και στο ενδιάμεσο, να οργανωθούμε λίγο και όλα γίνονται!

Καλή χρονιά σε όλους! Και του χρόνου!

Για τον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουορκ,

Ελένη Σαραντόγλου,

Μέλος ΔΣ – Εκπρόσωπος για τα Διεθνή

Σχολιάστε