Παρουσίαση της έκθεσης «Flower Power» στην Αθήνα

Καλησπέρα φίλες και φίλοι,

Εύχομαι όλοι να είστε καλά!

Έχουμε την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση της έκθεσης «Flower Power» που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, 7 Απριλίου και ώρα 12:00, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ και στην οποία παρουσιάζονται πάνω από 200 έργα καλλιτεχνών από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάτσγουορκ (European Quilting Association), στην οποία ανήκει και ο Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ.

Να πούμε εδώ ότι ολόκληρη η έκθεση με τα 460 έργα ή τμήματα αυτής έχουν ήδη εκτεθεί, με το πέρας της πρώτης παρουσίασης στο φεστιβάλ του Birmingham τον Αύγουστο του 2023, σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ουγγαρία και το Βέλγιο, ενώ μετά από την Ελλάδα ακολουθούν οι χώρες Ισπανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία.

Αυτή είναι και η πρόσκληση για την εκδήλωση.

Να πούμε εδώ ότι το έργο που απεικονίζεται είναι της φίλης και δημιουργού Βάντας Αλαφογιάννη, το οποίο απεικονίζεται και στην αφίσα που υπάρχει αναρτημένη έξω από το μουσείο ( η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του φίλου και ταμία του Συλλόγου μας Αργύρη Βλαχάκη, ο οποίος συμμετέχει και εκείνος με έργο του στην έκθεση).

Για τις φίλες και τους φίλους που δεν θα μπορέσουν να θαυμάσουν την έκθεση από κοντά, θα σας ανεβάσουμε υλικό από την ημέρα της εκδήλωσης, την επόμενη Κυριακή 7 Απριλίου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η κα.Σταυρούλα Πισιμίση, λαογράφος και υπεύθυνη του Μουσείου.
Να μην ξεχάσω να σας πω ότι το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 12.00 θα διοργανωθεί στον χώρο του Μουσείου ένα εργαστήριο, προκειμένου οι επισκέπτες, με δήλωση συμμετοχής να γνωρίσουν την τέχνη του πάτσγουορκ από τις Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, οι οποίες εκθέτουν τα έργα τους.

Πληροφορίες:
Παρουσίαση της έκθεσης: Κυριακή 07 Απριλίου, ώρα 12:00
Διάρκεια έκθεσης: 26 Μαρτίου – 21 Απριλίου 2024

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η διεύθυνση είναι: Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων:  Αγγελική Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τ. 210 3243987
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 11.00-16.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00-15.00, Δευτέρα κλειστά

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες στην πρόκληση της Ομοσπονδίας!

Για τον Ελληνικό Σύλλογο Πάτσγουορκ,

Ελένη Σαραντόγλου,

Μέλος ΔΣ- Εκπρόσωπος για τα Διεθνή

2 σκέψεις σχετικά με το “Παρουσίαση της έκθεσης «Flower Power» στην Αθήνα

    • Ο/Η Ελληνικός Σύλλογος Πατσγουωρκ λέει:

      Καλημέρα Μάγδα,

      Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου, καλύτερα να επικοινωνήσεις με το μουσείο στο τηλέφωνο 210 3243987 για να δηλώσεις συμμετοχή στο εργαστήριο. Σου ζητώ να επικοινωνήσεις με το μουσείο, καθώς εκεί έχουν καταγράψει τις συμμετοχές, οπότε έχουν καλύτερη εικόνα.

      Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στην διάθεσή σου.

      Σε ευχαριστούμε πολύ και πάλι.

      Ελένη

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε